5 tips om warm te slapen in de winter

5 tips om warm te slapen in de winter

Brrr, wat is het koud buiten. En wat is het dan heerlijk om na een lange winterdag ’s avonds in je bedje te duiken. Het is een stuk aangenamer als je bed dan lekker warm is en dat je ’s nachts niet wakker wordt van de kou. Lees snel onze 5 tips zodat jij lekker warm kunt slapen in de winter.

Neem een warme douche

Een warme douche of als je genoeg tijd hebt een ontspannen bad zorgt ervoor dat je je rozig voelt. Met dat heerlijke gevoel, rode wangen en een warm lijf ben je snel in dromenland.

Drink iets warms

Voordat je naar bed gaat, drink je nog even een kopje thee of warme chocomel. Laat de koffie staan, want de cafeïne helpt je niet om snel in slaap te vallen. Ga nog wel extra naar de toilet, want het is niet de bedoeling dat je nu niet wakker wordt van de kou, maar omdat je moet plassen.

Leg een kruik in je bed

Je slaapkamer is koud en fris en je bed ook. Als je je bed in kruipt en het voelt koud aan, duurt het even voordat je het aangenaam hebt. Als je een half uur voordat je naar bed gaat een warme kruik in je bed legt, hoeft jouw slaapplekje niet meer opgewarmd te worden.

Zorg voor warme voeten

Ken je het gevoel van ijskoude voeten die buiten je bed bungelen en niet warm willen worden? Er is een hele simpele oplossing: trek schone sokken aan in bed. Sokken zorgen ervoor dat je lichaamstemperatuur de hele nacht vrijwel gelijk blijft. Het fabeltje dat het niet goed is om met sokken te slapen, is dus inderdaad een fabeltje.

Zorg voor een warm dekbed

Het juiste dekbed zorgt ervoor dat jij het de hele nacht lekker warm hebt. Kies voor een dekbed met de warmteklasse die bij jou past (klasse 1 is warm en klasse 2 is extra warm). Een 4-seizoenen dekbed, dat uit verschillende onderdelen bestaat, is ideaal. In de zomer gebruik je één deel en als je gaat slapen in de winter gebruik je alle delen samen. Mocht je het dan nog af en toe koud hebben, leg dan een extra deken naast je bed. Als je dan ’s nachts wakker wordt van de kou, trek je snel die deken over je heen en slaapt weer lekker verder.

Slapen Online wil graag dat jij geniet van je nachtrust en lekker kunt slapen in de winter. Voor warm beddengoed kun je terecht op onze website of neem contact op met Slapen Online.5