5 tips voor een goede nachtrust

5 tips voor een goede nachtrust

Word jij ook wel eens wakker en voel je je niet uitgeslapen? Of lig je midden in de nacht te woelen? Een goede nachtrust is enorm belangrijk voor je gezondheid. Slapen is even jezelf uitzetten en weer opladen voor een nieuwe dag. Als je lekker geslapen hebt voel je je fris en fruitig en kun je de hele wereld aan. Graag geven we je 5 tips voor een goede nachtrust.

1. Zorg voor voldoende daglicht

Licht heeft een grote invloed op je nachtrust. Twee hormonen spelen hierbij een rol: cortisol en melatonine. Cortisol zorgt ervoor dat je overdag wakker blijft bij voldoende daglicht en melatonine laat je slaperig worden als het schemerig wordt. Voor een goede nachtrust moet je ervoor zorgen dat je vooral in de ochtend voldoende daglicht krijgt en ’s avonds niet teveel kunstlicht, zodat je sneller in slaap valt.

Vanaf 1.779,00

2. Frisse lucht in de slaapkamer

Wist je dat de ideale temperatuur voor de slaapkamer tussen de 15 en 18 graden is? Om lekker in slaap te vallen en vast te slapen moet je lichaamstemperatuur dalen en dat lukt niet als je in een te warme kamer ligt. Het is heel gezond om s’nachts het raam op een kiertje te laten staan, mits er natuurlijk veel herrie is op straat, want dan lig je daar weer wakker van. Natuurlijk kun je ook overdag je raam lekker open zetten om de frisse lucht naar binnen te laten komen.

3. Ontspan voor het slapen gaan

Als je ontspannen bent val je makkelijk in slaap. Probeer dan ook vlak voor het naar bed gaan niet te actief te zijn. Het is moeilijk voor veel mensen, maar kijk het laatste half uur voor het naar bed gaan niet meer op je mobiel of laptop. Lees nog even rustig een boek in bed of luister een relaxed muziekje, zodat je zo wegdoezelt.

4. Een comfortabel dekbed en kussen

Natuurlijk zijn een comfortabel dekbed en kussen van essentieel belang voor een goede nachtrust. Dekbedden en kussens zijn er in alle soorten en maten. De een slaapt het hele jaar onder hetzelfde dekbed en de ander heeft het liefst een 4-seizoenen dekbed om elk seizoen de dikte van het dekbed aan te passen. Bij Slapen Online adviseren wij je graag over het dekbed en kussen die aan jouw wensen voldoen.

5. De juiste matras

En dan de allerbelangrijkste tip:de juiste matras. Want ook al kun je alle bovenstaande tips afvinken, als je geen goede matras hebt komt er van een goede nachtrust niks terecht en wordt je ’s morgens niet uitgerust wakker. Er zijn veel soorten matrassen en het kiezen van de juiste matras is heel belangrijk. Een matras moet comfortabel liggen, stabiel zijn en goed isoleren.

Slapen Online heeft jarenlange ervaring in de beddenwereld en kan je zeker helpen bij het vinden van de matras die voor jou geschikt is. En als de nood hoog is en je de matras snel nodig hebt kan dat ook. Slapen Online heeft een collectie matrassen die we binnen drie tot vijf werkdagen bij je kunnen afleveren.

We hopen dat je met deze tips nog meer kunt genieten van je welverdiende goede nachtrust en zien je graag online op onze website of op afspraak in onze winkel. Voor vragen en advies zijn we ook per mail of telefoon bereikbaar.