5 tips voor een vrolijke kinderkamer

5 tips voor een vrolijke kinderkamer

Ken je dat fijne gevoel nog van vroeger toen je als kind vertrouwd op je eigen kamer zat? De kinderkamer is de plek waar je kind zich veilig en thuis moet voelen. Jouw prins of prinses moet er kunnen spelen, relaxen, leren en natuurlijk heerlijk slapen. We geven je graag 5 tips voor een vrolijke kinderkamer.

1. Gebruik kleuren

Word jij ook zo blij van sommige kleuren? Kleuren hebben ook een grote invloed op de gemoedstoestand van kinderen. Geel geeft een warm gevoel, oranje maakt blij en actief en koele kleuren als groen, blauw en paars zorgen juist voor rust en ontspanning. Natuurlijk is elk kind anders, maar het is belangrijk om goed na te denken welke kleur bij jouw kind past als je zijn of haar domeintje een kleur gaat geven. Een hele kamer rood verven zal de nachtrust niet bevorderen, omdat rood sterke emoties oproept. Maar één muur in een vrolijke kleur en de rest licht is ook een leuke oplossing.

179,00

2. Kies een speciaal kinderbed

Een goede nachtrust is niet alleen voor jou, maar ook voor je kind ontzettend belangrijk. Slaap heeft invloed op de groei van het kinderlichaam en de hersenen. Tijdens de slaap worden namelijk groeihormonen aangemaakt. Dus, hup,hup, op tijd naar bed! En wie wil er nu niet naar zijn bed als dat een heel speciaal plekje is. Je kunt kiezen voor een gewoon bed maar ook voor een fleurige kinderboxspring, een sprookjesachtig prinsessenbed of een stoere wigwam.

3. Zorg voor voldoende opbergmogelijkheden

Ligt de kinderkamer bij jou thuis ook altijd vol met losse spullen, zoals kleding, boeken en speelgoed? Dat is heel herkenbaar en logisch, want kinderen spelen en ruimen niet eerst alles op voordat ze met het volgende verder gaan. Maar een opgeruimde kamer is voor iedereen prettiger. Voor jou, omdat je niet aan het opruimen blijft en voor je kind, omdat een opgeruimde kamer rust geeft. Als je zorgt voor voldoende opbergmogelijkheden sla je twee vliegen in een klap. De kamer is snel opgeruimd en door leuke opbergmogelijkheden geef je de kinderkamer ook weer iets extra’s. Kies voor een speelse boekenkast, een stoere opbergkist, een rieten mand of een praktische lade onder je bed.

4. Zet een plant op de kinderkamer

Wist je dat planten zorgen voor een gezondere lucht in huis? Waarom zou je dan geen plant op de kinderkamer zetten? Een plant zuivert de lucht in de slaapkamer en een beetje groen in een fleurige pot staat altijd gezellig. Goed zuiverende planten die ook zorgen voor extra zuurstof zijn Aloë Vera en de Klimop. Deze planten zijn ook heel makkelijk om te verzorgen, ook wanneer je geen groene vingers hebt. Als je kleine kinderen hebt, zorg dan wel dat je kind niet bij de plant kan komen.

5. Warmte en gezelligheid met kussens en een kleed

Welk kind vindt het niet lekker om op een kleed te spelen? Het voelt prettig aan en creeert ook warmte in een kinderkamer. Zeker als je een houten vloer of zeil op de grond hebt liggen. Kies voor een fleurig kleed of juist een grappig kleed in de vorm van een dier. Om het compleet te maken leg je wat gezellige kleine kussentjes op het bed en jouw kind gaat zeker met plezier naar zijn of haar kamer!

Wil je ook een vrolijke kinderkamer en ben je op zoek advies over het juiste kinderbed, bijbehorende meubels of slaapkamerdecoratie? Neem dan contact op met Slapen Online.