Alles over moltons en hoeslakens

Alles over moltons en hoeslakens

Een comfortabel matras zorgt ervoor dat jij heerlijk kunt slapen en bij het krieken van de dag weer fris ontwaakt. Om nog lekkerder te liggen en je matras te beschermen, doe je een molton en een hoeslaken om je matras heen. Ben jij op zoek naar een molton en/of hoeslaken?  Na het lezen van deze blog weet jij alles over moltons en hoeslakens.

Functie van molton en hoeslaken

Een molton is de belangrijkste beschermer van je matras. Je hebt het niet altijd door, maar ’s nachts verlies je bijna een halve liter vocht en zonder molton zou dat vocht zo je matras in trekken. Tevens beschermt de molton je matras tegen slijtage en stof. Een hoeslaken gaat weer om de molton heen en zorgt er naast extra bescherming van de matras voor dat jij comfortabel ligt.

Vanaf 1.779,00

Verschillende afmetingen voor je molton en hoeslaken

Een molton en hoeslaken moeten precies om je matras passen. Want hoe irritant is het als je je bed opmaakt en het molton of hoeslaken net te klein is, waardoor het veel te strak zit. Of juist te groot, waardoor je molton of hoeslaken niet strak om je matras zit.

Naast de lengte en de breedte van je matras is ook de hoogte belangrijk. Een topmatras is bijvoorbeeld veel dunner dan een gewone matras en heeft dan ook een ander molton en hoeslaken nodig. En heb je een (elektrisch) verstelbaar bed? Dan zijn er moltons en hoeslakens met een split, waardoor je de delen afzonderlijk van elkaar kunt bewegen.

Verschillende materialen voor je molton en hoeslaken

Een molton is gemaakt van katoen met elastan (elastisch materiaal). Voor je hoeslaken heb je de keuze uit verschillende materiaalsoorten. Welk materiaal jij het prettigst vindt, is heel persoonlijk. Als je het snel warm hebt is een katoenen hoeslaken ideaal, omdat katoen goed ventileert en luchtig aanvoelt. Heb je het snel koud dan kun je beter kiezen voor een flanellen hoeslaken. Flanel past zich aan aan je lichaamstemperatuur en kan de temperatuur goed vasthouden. En voor degene onder ons die niet van strijken houden, maar wel een strak bed willen, zijn er hoeslakens van kreukvrij jersey.

Verschillende kleuren voor je molton en hoeslaken

Wit of wit? Een molton is eigenlijk altijd wit dus dat levert weinig keuzemogelijkheden op. Met je hoeslaken kun je daarentegen juist alle kanten op. Hoe leuk is het om je bed op te fleuren met een knalrood of helblauw hoeslaken? Ook hier geldt, wat jij mooi vindt is persoonlijk, maar alle kleuren van de regenboog zijn verkrijgbaar dus jouw lievelingskleur ook.

Ben jij op zoek naar een molton en/of hoeslaken? Slapen Online adviseert je graag over de molton en/of hoeslaken die bij jou en jouw matras passen. Neem een kijkje op de website of neem contact op met Slapen Online via telefoonnummer 088-0038680.