Alles wat je wilt weten over een boxspring

Alles wat je wilt weten over een boxspring

Slapen op een boxspring is heerlijk en een luxe boxspring is een pronkstuk in je slaapkamer. Steeds meer mensen slapen tegenwoordig op een comfortabele boxspring in plaats van een bed met een lattenbodem. Wat is een boxspring nu precies en waarom is dit bed zo ideaal?

Wat is een boxspring?

Als je praat over een boxspring gaat het eigenlijk over een boxspring-combinatie. Een boxspring-combinatie bestaat uit een onderstel (de boxspring), een matras, topmatras en eventueel een hoofd- en voetbord. De naam boxspring betekent ‘bak met veren’. Als je het vergelijkt met een lattenbodem is de boxspring een bedbodem die gebruikt maakt van veren in plaats van latten. De ombouw staat op pootjes en daarop komt je matras en eventueel een topmatras. Je kunt je boxspring net dat beetje extra geven met een hoofd– en voetbord. Kies je voor een strak bord dan creëer je een moderne uitstraling, maar met een gecapitonneerd (met kleine kussentjes) hoofdbord wordt je slaapkamer juist romantisch. De keuze is aan jou.

Vanaf 1.779,00

Welke soorten boxprings zijn er?

Boxsprings kun je indelen in drie categorieën: de vlakke, de elektrische en de Scandinavische boxspring. De vlakke boxspring is een standaard boxspring: een frame met bedbodem en matras en is niet verstelbaar. Vind jij het prettig om in bed te lezen of tv te kijken, dan is de elektrische variant voor jou ideaal. Je kunt bij dit bed namelijk het hoofd- en voeteneinde in hoogte verstellen. Een Scandinavische boxspring is de meest luxe en is er in vlakke of elektrische uitvoering. Bij een Scandinavische boxspring is de matras gestoffeerd en heb je ook een topper op je matras.

Wat zijn de voordelen van een boxspring?

Als je ’s avonds moe bent, is het heerlijk als je makkelijk je bedje in kunt stappen. Een boxspring heeft een hoge instap en dat is ideaal, zeker voor oudere mensen. Je bed opmaken gaat door de hoogte en het ontbreken van bedranden ook een stuk makkelijker. Aangezien bedden opmaken niemands favoriete klusje is, is dit een leuke bijkomstigheid. Geen harde bedranden zorgt er ook voor dat je niet honderd keer je enkel stoot.

Een boxspring is mogelijk in allerlei verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo kun je je bed helemaal aan aan jouw wensen aanpassen en kronen tot de eyecatcher van jouw slaapkamer.

Welke afmetingen heeft een boxspring?

Een boxspring koop je in een een- of tweepersoonsvariant. tweepersoonsboxsprings zijn meestal twee eenpersoonsboxsprings die aan elkaar gekoppeld zijn. De meest gangbare breedte is negentig centimeter en de lengte tweehonderd of tweehonderdtwintig centimeter. Beweeg je veel in je slaap of lig je graag iets ruimer, kies dan voor een breedte van honderd centimeter. Het is wel belangrijk dat je slaapkamer groot genoeg is voor een bredere boxspring, want het bed neemt aardig wat ruimte in.

De uitstraling van een boxspring

Waarom voelt slapen op een boxspring zo heerlijk? Natuurlijk door het comfort dat de boxspring biedt, maar ook de uitstraling speelt een belangrijke rol. Een boxspring heeft de looks en straalt luxe uit. Als je in een hotel slaapt, lig je negen van de tien keer ook op een boxspring. Hierdoor geeft het bed je een luxe vakantiegevoel. En hoe lekker is het om elke avond je bed in te stappen met een fijn vakantiegevoel?

Prijsverschillen tussen boxsprings

Boxsprings zijn razend populair en iedereen wil graag op een boxspring liggen. Je ziet ook steeds meer goedkope varianten in de winkel en online. De prijsverschillen zitten dan in de hoogte van de boxspring (een lagere boxspring is voordeliger), in de grootte van de veren (hoe kleiner de veren, hoe minder het comfort) en zelfs in het ontbreken van veren. Je kunt beter meteen een goede boxspring aanschaffen, zodat je verzekerd bent van een goede nachtrust.

Wil jij ook slapen op een boxspring nu je alles weet over dit luxe bed? Slapen Online adviseert je graag in je zoektocht naar de juiste boxspring. Voor meer informatie neem contact op met Slapen Online via info@slapenonline.nl of 088-0038680.