Een bamboekussen voor jouw ideale nachtrust

Een bamboekussen voor jouw ideale nachtrust

Heerlijk slapen en uitgerust wakker worden, willen we allemaal. Naast een comfortabele boxspring en een passend matras, is een fijn hoofdkussen van groot belang voor het slagen van jouw nachtrust. De keuze in het land van kussens is enorm. Wist jij dat je ook kunt slapen op een bamboekussen? We vertellen je graag waarom dit kussen zo fijn is.

Wat is bamboe?

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld, die groeit zonder kunstmatige groeistoffen of extra water. Textiel van bamboevezels is dan ook duurzaam en beter voor het milieu! De powerplant is het lievelingseten van de pandabeer en maakt zelfs antibacteriële stoffen aan. Dat klinkt toch als een ideale basis voor een hoofdkussen?

Wat is een bamboekussen?

Een bamboekussen is een kussen van bamboe, zou je zeggen. Maar dat klopt niet helemaal. Als we praten over een bamboekussen, gaat het over een traagschuimkussen met een hoes van bamboevezels. Alleen de hoes is dus van bamboe. Overigens wordt deze bamboe apart gekweekt en is dit niet het voedsel van de pandabeer. Je kunt met een gerust hart gaan slapen!

Voordelen van een bamboekussen

Een kussen van bamboe laat je niet alleen dromen over natuur en pandaberen, maar heeft nog veel meer voordelen. De bamboevezels zorgen ervoor dat het kussen zacht en comfortabel aanvoelt en supergoed ventileert. Bamboe neemt drie keer zoveel vocht op als katoen. Zo blijft het kussen de hele nacht fris en koel. Een bamboekussen zorgt voor een perfecte ondersteuning van je nek en schouders en is vormvast, waardoor je extra lang van je kussen kunt genieten. Doordat de bamboevezels zo zacht zijn, is bamboe ideaal als je last hebt van een gevoelige huid. Bamboe is van nature antibacterieel , dus blijft jou kussen langer fris.

En nog een extra punt om je te overtuigen. Sommige mensen zeggen dat een bamboekussen helpt tegen snurken… Genoeg voordelen om ook zo’n kussen aan te schaffen!

Een bamboekussen bij Slapen Online

Ben jij op zoek naar een bamboekussen? Bij Slapen Online kun je terecht voor het Swiss Bamboo Memory Foam-kussen van het merk Dreamhouse. Dit luchtige hoofdkussen heeft alle genoemde voordelen van bamboe en is dus een perfecte keuze voor in jouw slaapkamer. Bekijk het kussen online of neem voor meer informatie en advies contact op met de experts van Slapen Online.

Mocht je nu helemaal fan zijn van bamboe, dan kun je je slaapkamer natuurlijk nog extra sfeer geven met meer bamboe. Wat dacht je van een leuke mand van bamboe  in je slaapdomein? Ideaal voor je losse spullen en het staat nog hip ook!