Het belang van een goed hoofdkussen bij nekklachten

Een goed hoofdkussen bij nekklachten

Heb jij last van hoofdpijn of nekklachten als je ’s morgens wakker wordt? Niks is vervelender dan moe, in plaats van fris en fruitig, aan je dag te beginnen. Maar houd moed, de oplossing is misschien nabij! De pijn in je hoofd en je nek kan namelijk veroorzaakt worden doordat je op het verkeerde kussen slaapt. Waarom een goed hoofdkussen bij nekklachten zo belangrijk is, vertellen we je graag.

Oorzaak van nekklachten

Waar komen die nekklachten nu vandaan? Als je je nekspieren ’s nachts ongemerkt teveel aanspant, kan dat hoofd- en nekpijn veroorzaken. Die nekspanning kan komen door drukte of stress of doordat jouw hoofdkussen niet geschikt voor jou of versleten is. Een kussen kan nog zo lekker zacht en comfortabel aanvoelen, maar als het jou niet de benodigde ondersteuning (meer) geeft, is de kans op nekklachten groot. En dat is wel het laatste waar je op zit te wachten!

Jouw slaaphouding en je hoofdkussen

Je kussen ondersteunt je hoofd, je nek en aansluitend je rug. Wanneer je nek niet in één lijn ligt met je hoofd en je rug, wordt de optimale slaaphouding verstoord. Je slaaphouding bepaalt dan ook welk hoofdkussen bij jou past. Slaap je op je zij, dan moet de ruimte tussen je nek en je schouder goed opgevuld worden. Je kunt dan het beste voor een dikker kussen kiezen. Slaap je op je rug, dan is een dunner kussen de juiste keuze. Zo wordt de natuurlijke kromming van je rug zo min mogelijk verstoord. Als je nekklachten hebt en op je buik slaapt, is het de hoogste tijd om een andere slaaphouding te gaan proberen. Je hoofd ligt dan namelijk helemaal gedraaid en dat is funest voor je nek. Kom je echt alleen in dromenland op je buik, kies dan een zo dun en laag mogelijk kussen.

Welk hoofdkussen bij nekklachten

Als je op zoek gaat naar het juiste kussen, zie je al snel door de bomen het bos niet meer. Er zijn zoveel verschillende kussens! Beperk je tot de kussens die geschikt zijn voor mensen met nekklachten en die jouw hoofd en nek de juiste ondersteuning geven tijdens de nacht. De kussens van het merk Silvana uit de Support-collectie zijn een absolute aanrader. Deze hoofdkussens hebben een ingebouwde neksteun en de schoudercontour zorgt ervoor dat jouw schouders optimaal aansluiten op het kussen. De kussens zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het Silvana Support Saphir kussen is een heerlijk zacht kussen, het Silvana Support Emerald kussen is een kussen met normale hardheid en het Silvana Support Fluorine kussen is juist een iets steviger kussen.

Hoofdkussen bij nekklachten bij Slapen Online

Een hoofdkussen gaat ongeveer vijf jaar mee. Dus vergeet ook niet je kussen te vervangen, voordat je hoofdpijn of nekklachten krijgt. Bij Slapen Online hebben we jarenlange ervaring in de kussenwereld. Met al onze kennis kunnen we jou zeker adviseren en voorzien van het juiste hoofdkussen. Belangrijk is om je hoofdkussen te testen. Zo kunnen onze experts zien welk kussen het beste past bij jouw lichaam en slaaphouding en kun jij voelen op welk kussen jouw hoofd het lekkerste ligt.

Voor meer informatie kun je mailen naar info@slapenonline.nl of bellen naar 088-0038680. We zien je graag (op afspraak)in onze showroom in Alkmaar voor een persoonlijk advies.