Het gezicht achter Slapen Online

Het gezicht achter Slapen Online

Bij Slapen Online kun je terecht voor bedden, boxsprings, matrassen, beddengoed en een deskundig advies. Maar wie is het gezicht achter Slapen Online? Wie is degene die zoveel mensen een goede nachtrust bezorgt?

Frank Schuitenmaker

Slapen Online is opgezet door Frank Schuitenmaker. Frank is getrouwd en trotse vader van twee stoere jongens. Zijn glimlach is oprecht als hij zegt: “Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog ergens anders zal werken dan in de beddenwereld.”

ACTIE!
Vanaf 1.249,001.149,00

Hoe ben je in de beddenwereld terecht gekomen?

De liefde voor de beddenbranche gaat terug naar net na de Tweede Wereldoorlog. De opa en oma van Frank van zijn moeders kant, hadden een beddenzaak met de naam Haarlemse Matrassenhuis aan de Grote Houtstraat in Haarlem. “Laatst ontdekte ik via een oud krantenartikel dat de opa van mijn opa ook al een beddenzaak had”, lacht Frank. “Begin jaren negentig studeerde ik Small Business in Haarlem, maar na een klein jaar ben ik daar mee gestopt en naar Amsterdam gegaan. De man van mijn tante had toevallig ook weer een beddenzaak in Haarlem. Daar ben ik toen in de zaak gaan staan en heb ik kennis gemaakt met het beddenvak. Ik heb in Haarlem heel veel over bedden geleerd, maar vooral over hoe je om moet gaan met klanten.”

Wanneer ben je begonnen met Slapen Online?

Na zijn studie in Amsterdam gaat Frank werken bij een ICT bedrijf in Weesp. In 2006 spreekt hij met een aangetrouwde neef die een online-beddenzaak heeft. Hij vraagt Frank of dat ook niks voor hem is. “Ik dacht, waarom ook niet”, zegt Frank en hij zet een website op. “Gek genoeg had ik al snel wat verkocht. Een vriend zei toen: ‘Maar mensen moeten toch kunnen liggen op matrassen voordat ze kopen?’ Hij had natuurlijk gelijk en ik heb meteen twintig matrassen aangeschaft. Ik had toen nog geen bedrijfspand, dus de matrassen lagen hierboven op één van de kinderkamers. Als er klanten kwamen die wilden proef liggen, tilde ik de boxspring en de matrassen met zweet op mijn voorhoofd naar beneden en konden ze midden in de woonkamer testen.”

Op een gegeven moment gaat dit niet meer en huurt Frank zijn eerste bedrijfspand. In 2008 stopt hij bij het ICT bedrijf in Weesp en werkt nog een klein jaar bij een bedrijf in Heerhugowaard waarna hij besluit om fulltime voor zichzelf te beginnen. Naast Slapen Online start hij in 2009 ook met De Slaapfabriek. “Slapen Online doe ik alleen en De Slaapfabriek doe ik samen met een zakenpartner”, aldus Frank.

Wat vind je zo leuk aan de beddenwereld?

Frank straalt als hij uit de grond van zijn hart antwoordt: “Is er een andere wereld dan de beddenwereld? Bedden zitten in mijn DNA,  in mijn genen, ik vind het helemaal geweldig. Vorig jaar zat ik met mijn tennisleraar te praten en toen kwam het gesprek op bedden. Ik begon te praten en na twintig minuten zei de tennisleraar: ‘Hoe is het mogelijk dat iemand zo vol passie over bedden kan praten. Frank, ik heb echt ademloos naar je verhaal geluisterd. Daar kan ik echt van genieten.’”, Frank kan er om lachen.

“Ik vind het ook echt een uitdaging om mensen met slaapproblemen en rugklachten aan het juiste bed te helpen. Klanten zeggen vaak dat ik erg ver ga in het zoeken naar het geschikte bed. Soms maak ik het mezelf lastig door werkelijk alle opties erbij te halen, maar ik wil alle klanten echt een goede nachtrust bezorgen”.

Wat is er nog meer zo leuk aan de beddenbranche?

Frank is ook zeer geïnteresseerd in alle productontwikkelingen in de beddenbranche. “Er zijn nu bijvoorbeeld experimenten om PET-materiaal te recyclen en te verwerken in matrassen. Er worden matrashoezen ontwikkelt waardoor je ’s nachts niet statisch geladen wordt. Ik verslind de vakbladen en vind het geweldig om bij fabrieken langs te gaan. Twee keer per jaar bezoek ik de vakbeurzen in België en Duitsland. De hele dag loop ik dan rond met een grote glimlach. Alleen maar praten over bedden en de nieuwste ontwikkelingen, heerlijk.”

Wat doe je naast Slapen Online?

“Niks”, lacht hij. “Nee hoor, ik ben ook dol op sport. Ik geef voetbaltraining aan het team van een van mijn zoons en zelf tennis ik graag. Ik denk niet dat veel mensen dat weten maar als ik niet de beddenbranche in was gegaan was ik graag sportleraar geworden”.

Wil jij ook kennis maken met Slapen Online neem dan contact met Frank op om een afspraak te maken of neem een kijkje op de website www.slapenonline.nl.