Op zoek naar beddengoed van gemengd katoen

Beddengoed van gemengd katoen

Als je ‘s avonds in je bed stapt, trek je je dekbedovertrek heerlijk over je heen. Tijd voor ontspanning! Een dekbedovertrek moet fijn aan voelen en jou optimaal laten genieten van jouw nachtrust. Je kunt kiezen uit verschillende materialen die allemaal andere eigenschappen hebben. Beddengoed van gemengd katoen is populair in de slaapkamer, maar wat is gemengd katoen nu eigenlijk?

Wat is gemengd katoen?

De naam zegt het eigenlijk al: gemengd katoen is katoen gemengd met een andere materiaalsoort. Vaak wordt er naast katoen gebruik gemaakt van een synthetische stof als polyester of nylon. Garen van beide materialen worden gesponnen, in een bepaalde verhouding gemengd en verweven totdat gemengd katoen ontstaat. Gemengd katoen combineert de voordelen van beide materialen. Ideaal toch! Andere namen voor gemengd katoen zijn blended katoen of polykatoen. Vooral blended katoen klinkt een stuk hipper, maar het is exact hetzelfde.

De voordelen op een rij

Gemengd katoen heeft veel voordelen. Ga er maar even voor zitten. Het materiaal is een kei in vocht opnemen, ademt goed en voelt koel aan. Zo lig jij niet te zweten in je bed en blijf je de hele nacht fris en fruitig. Een ander fijn voordeel is dat gemengd katoen vrij glad is. Daarom hoef je het niet per se te strijken. Door de toevoeging van polyester blijft de kleur van gemengd katoen lang behouden. Beddengoed van gemengd katoen is dus ideaal!

Een dekbedovertrek van gemengd katoen

Kies jij voor een dekbedovertrek van gemengd katoen, dan kun je genieten van alle voordelen van het materiaal. Als je kijkt naar de kwaliteit, dan zit een dekbedovertrek van gemengd katoen tussen een overtrek van microvezel en een overtrek van katoen in. De dekbedovertrekken zijn aantrekkelijk geprijsd en verkrijgbaar in alle kleuren en prints die je maar kunt bedenken.

Een hoeslaken van gemengd katoen

Naast dekbedovertrekken is er ook een ruime keuze aan molton hoeslakens van dit fijne materiaal. Het molton hoeslaken van gemengd katoen beschermt niet alleen jouw matras tegen transpiratievocht en huisstofmijt, maar zorgt er ook voor dat je nog meer geniet van alle genoemde voordelen.

Beddengoed bij Slapen Online

Bij Slapen Online kun je terecht voor verschillende dekbedovertrekken en molton hoeslakens van gemengd katoen van het merk Sleeptime. Bij de dekbedovertrekken is de verhouding tussen katoen en polyester 80 procent katoen en 20 procent polyester. Wat ideaal is aan deze overtrekken, is dat ze een instopstrook hebben over de hele breedte. Zo kun je jouw bed strak opmaken en blijft het netjes op zijn plek. De molton hoeslakens bestaan voor 50 procent uit katoen en 50 procent uit polyester en zijn een weldaad voor jou en je matras.

Ben jij op zoek naar beddengoed van gemengd katoen, polykatoen of blended katoen? Neem een kijkje op de website en neem voor meer informatie contact op met Slapen Online via info@slapenonline.nl of 088-0038680.