Op zoek naar een hoofdkussen voor een zijslaper

Op zoek naar een hoofdkussen voor een zijslaper

Elke avond vertrouw je je hoofd en je dromen toe aan je hoofdkussen. Na een drukke dag is er niks fijner dan in je bed te stappen en je hoofd in dat heerlijke kussen te laten vallen. Met het juiste kussen geniet jij van een onverstoorde nachtrust en kun je de volgende dag vol energie aan een nieuwe dag beginnen. Welk kussen bij jou past, hang af van jouw slaaphouding. Ben jij op zoek naar een hoofdkussen voor een zijslaper, lees dan snel verder.

Jouw slaaphouding

Slaap jij op je zij? Dan ben je niet de enige! De meeste mensen slapen het liefst op hun zij. Slapen op je zij is ergonomisch gezien een prima slaaphouding omdat je ruggenwervel dan op één lijn ligt. Zo worden je nek, hoofd en rug een stuk beter ondersteund dan wanneer je op je rug of buik slaapt. En niet geheel onbelangrijk voor je bedpartner, het is de beste houding voor snurkers. Heb je geen voorkeurskant, kies dan voor je linkerzij. Dit is beter voor je bloedcirculatie en je spijsvertering. Helaas heeft op je zij slapen ook een nadeel, want zo heb je meer kans op rimpels en vouwen in je gezicht.

Welk hoofdkussen hoort bij een zijslaper

Wat is nu het ideale kussen als je op je zij slaapt? Je hoofd ligt relatief hoog en daarom moet jouw kussen de ruimte tussen je schouders en hoofd zo veel mogelijk opvullen. Een stevig en hoog kussen zorgt ervoor dat je je nekspieren zoveel mogelijk ontlast. Hoe stevig en hoog, hangt af van je postuur. Hoe zwaarder je bent, hoe steviger en hoe hoger je hoofdkussen als zijslaper moet zijn. Een prima hoofdkussen voor een zijslaper is het 3D AIR Boxkussen Verkoelend met een hoge border om je nek te corrigeren en een 3D-luchtventilatieband voor verkoeling tijdens de nacht. Wil jij een kussen met een geïntegreerde neksteun, dan is het hypo-allergene Silvana Relax medium kussen de juiste keuze. Een iets duurdere variant is het Silvana Support Saphir kussen. Dit kussen is superzacht en de neksteun is gemaakt van hoogwaardige latex. Voor elke zijslaper een geschikt kussen dus!

Online een hoofdkussen kopen

Bij Slapen Online kun je terecht voor hoofdkussens van bekende merken als Dreamhouse, Silvana, Sleeptime en Outlast. Check het assortiment in de webshop en neem voor meer informatie en deskundig advies contact op per mail (info@slapenonline.nl) of per telefoon (088 003 8680). Onze experts hebben jarenlange ervaring in de slaapwereld en kunnen jou perfect adviseren in jouw zoektocht naar een hoofdkussen voor een zijslaper.

Wist jij dat een hoofdkussen maar vijf jaar mee gaat? Dan zitten er zoveel huidschilfers en bacteriën in dat het echt de hoogste tijd is voor een nieuw kussen. Ben jij dan ook toe aan een nieuw hoofdkussen?