Op zoek naar een kinderdekbed

Op zoek naar een kinderdekbed

Als jouw prins of prinses lekker slaapt, kom jij ook aan je welverdiende nachtrust toe. Een comfortabel kinderbed laat jouw kroost optimaal genieten in dromenland. Maar net zo belangrijk is het juiste dekbed. Dat zorgt er voor dat de kids het niet te koud of te warm hebben en zich veilig en vertrouwd voelen in hun bedje. Waar let je op als je op zoek bent naar een kinderdekbed?

Vanaf welke leeftijd?

Veiligheid in de kinderkamer staat voorop. Tot je kindje 2 jaar oud is, wordt een kinderdekbed afgeraden. Een dekbed is gewoon te warm voor je kleintje. Ook kun je een dekbed niet strak genoeg instoppen, waardoor de kleine verstrikt kan raken in het dekbed als hij of zij aan het trappelen is. Het beste kun je tot die tijd een goed passende kinderslaapzak gebruiken. Vanaf 2 jaar is het tijd voor een echt kinderdekbed.

179,00

Welk materiaal?

Kinderdekbedden zijn er net als dekbedden voor volwassenen in verschillende materiaalsoorten. Een katoenen dekbed is ideaal als jouw kind het snel warm heeft. Een synthetisch dekbed is geschikt voor kinderen die het gemiddeld warm hebben. Een donzen kinderdekbed voelt lekker zacht, kan warmte goed reguleren en is eigenlijk voor alle kinderen geschikt.

Omdat er vooral bij kleinere kinderen nog wel eens ongelukjes gebeuren tijdens het slapen (in bed plassen, spugen) is het belangrijk dat je het kinderdekbed makkelijk kunt reinigen. Een synthetisch dekbed is dan het meest ideaal omdat je die altijd op hoge temperaturen kunt wassen.

Enkel of 4-seizoenen kinderdekbed?

Een enkel kinderdekbed is 1 dekbed waar je zoon of dochter het hele jaar onder slaapt. De warmte is dan altijd hetzelfde. Hoe makkelijk is het als je je dekbed aan kunt passen aan het seizoen? Want in de winter slaapt iedereen liever onder een dik dekbed en in de zomer is een dun dekbed een stuk prettiger. Een 4-seizoenen kinderdekbed bestaat uit 2 delen: een zomer- en een lente-/herfstdeel. Door de delen los en samen te gebruiken, pas je de dikte aan aan de warmtebehoefte die past bij het seizoen.

Welke maten?

Welke maat kinderdekbed je nodig hebt, hangt af van de grootte van het kinderbed. Het is belangrijk dat het dekbed goed past, want niets is zo vervelend als een bed dat je niet netjes kunt opmaken omdat het eigenlijk te klein of juist veel te groot is of waarbij de voeten onder het dekbed uitsteken. Je kunt kiezen uit de maten 100x135cm voor een ledikant, 120×150 cm voor een juniorbed en 140×200 cm voor een 1-persoonsbed. Wanneer de kinderen je echt boven het hoofd groeien, is het tijd voor een dekbed van 140×220 cm (of een 2-persoonsdekbed ;-).

Dekbedovertrek voor een kinderdekbed

Hoe fleur je de kinderkamer in een handomdraai op? Niets is simpeler dan een vrolijk dekbedovertrek aan te schaffen. Je kunt kiezen voor een eenvoudig effen dekbedovertrek in de lievelingskleur van je zoon of dochter, maar ook voor een dekbedovertrek met zijn of haar favoriete stripfiguur of lievelingsdier. Je kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk.

Ben jij op zoek naar een kinderdekbed? Slapen Online adviseert je graag over het dekbed dat bij jouw kind en kinderbed past.