Samen slapen: genot, irritaties en oplossingen

Samen slapen: genot, irritaties en oplossingen

Wat is het heerlijk om samen met je lief het bed te delen. Maar samen slapen is niet altijd een feestje. Irritaties in bed verstoren je welverdiende nachtrust en dat kan niet de bedoeling zijn. Dus zetten we een aantal grote irritaties op en rij mét oplossingen. Zo kun je zonder ergernissen samen met je lief genieten in bed en beide vrolijk en uitgerust ontwaken.

Dekbed afpakken

Wie herkent het niet. Midden in de nacht word je wakker omdat de helft van je lijf geen deken heeft. Brrr, koud! Als je naast je kijkt, ligt je lief heerlijk in het dekbed gewikkeld te ronken. Of je wilt gaan slapen en je moet eerst strijden om een zo groot mogelijk stuk dekbed te veroveren. De oplossing is een heel groot dekbed of, nog veel makkelijker, twee aparte dekbedden. Zo hoef je nooit meer te vechten voor jouw stukje dekbed en kun je allebei liggen zoals je wilt. En als je lekker tegen elkaar aan wilt liggen dan lig je gewoon samen onder twee dekbedden, hoe lekker is dat.

Een snurkende partner

Kun jij niet in slaap komen of word je midden in de nacht wakker omdat je partner een heel bos omver zaagt? Of misschien bezorg jij je partner wel overlast met jouw gesnurk? Snurken kan echt veel irritatie opleveren in de slaapkamer. Een oplossing voor snurken is er niet altijd. Het kan te maken hebben met een hoog BMI, alcoholgebruik of slaapapneu. Vaak helpt het als de snurkende partner een andere slaaphouding aanneemt. De rugligging is niet de meest bevorderlijke ligging als je snurkt. Het beste is om dan op je zij te gaan liggen. En dan het liefst met die adem de andere kant op.

Te warm of te koud in bed

Heb jij het vaak heet of juist koud in bed? Niet alle lichaamstemperaturen zijn gelijk en als die van jou en je partner flink afwijken kan dat tot irritatie leiden. Je kunt kiezen voor twee aparte matrassen met het juiste beddengoed. Zo kunnen jullie allebei optimaal genieten van jullie nachtrust zonder wakker te worden van de hitte of de kou. Flanel bijvoorbeeld is ideaal als je het snel koud hebt, want het houdt je lekker warm. Heb jij het juist snel warm, kies dan voor katoen dat luchtig is en goed ventileert. En heb je last van koude voeten? Trek dan lekker sokken aan in bed. Het ziet er niet charmant uit, maar zorgt er wel voor dat je snel in slaap valt.

Een krakend bed

“Wil je niet zo draaien, ik word gek van dat gekraak.” Een piepend, krakend bed met een constant bewegende partner is bloedirritant als jij de slaap niet kunt vatten. Als jullie slapen op een boxspring heb je hier geen last van, want een boxspring kraakt niet. Dus heb jij nog een bed met een krakende lattenbodem en erger je je daaraan? Kies dan gewoon voor een boxspring. Zeker weten dat je allebei kunt draaien wat je wilt zonder dat het kraakt!

Social media beest

Wist jij dat 18 procent van de mensen zijn of haar social media checkt in bed? En dat 25 procent nog even een telefoontje pleegt of werk afmaakt op de laptop in bed.  Eigenlijk moet je zorgen dat je geen mobiele telefoon of laptop op je slaapkamer hebt. Het verstoort je nachtrust en het licht afkomstig van de apparaten zorgt ervoor dat er minder melatonine wordt aangemaakt. En van dat hormoon ga je nu juist zo lekker  slapen. Dus laat je laptop en mobiel vanaf nu beneden en rond je social media activiteiten, werk en telefoontjes af ruim voordat je naar bed gaat.

Slapen Online adviseert je graag bij je zoektocht naar de juiste boxspring, dekbed en beddengoed zodat jij met je partner optimaal kunt genieten van jullie welverdiende nachtrust.