Slapen zonder rugpijn met de juiste matras

Slapen zonder rugpijn met de juiste matras

Word jij ook weleens wakker met rugpijn? Niks is vervelender dan je dag brak te beginnen. Zijn je rugklachten ’s morgens als je ontwaakt heviger dan toen je de avond ervoor je bed instapte? Een van de oorzaken van die ellendige rugpijn zou dan je matras kunnen zijn. Hoe kan een goede matras jou laten slapen zonder rugpijn?

Een matras voelt fijn

Het is eigenlijk heel simpel. Het allerbelangrijkste van je matras is dat je er fijn en comfortabel op ligt. Want als je je ontspannen voelt op je matras komt je lijf helemaal tot rust en heeft jouw rug niets te klagen.

Vanaf 189,00

Een matras biedt ondersteuning

De matras moet ondersteuning bieden en de contouren van je lichaam volgen. Dat klinkt heel mooi, maar het gaat er om dat de matras jouw lijf ondersteunt waar dat nodig is. Een matras met verschillende comfortzones is ideaal. Zo’n matras biedt extra ondersteuning op de plekken waar meer druk komt op de matras, zoals bij je heupen en je schouders. Zorg voor een matras met 7 comfortzones om je rug zo goed mogelijk te ondersteunen.

Een matras past bij jouw slaaphouding

Wist jij dat je slaaphouding ook van invloed is op eventuele rugklachten. Waar je eigenlijk op moet letten is dat je wervelkolom in een neutrale stand ligt als je slaapt. Zo staat er geen spanning op je lijf en zorgt de nachtrust ervoor dat je lichaam helemaal herstelt van een drukke dag en jij kunt slapen zonder rugpijn.
Slaap jij het liefst op je zij? Top, dan heb jij de meest ideale slaaphouding gevonden. Als je op je zij ligt, heeft je wervelkolom namelijk die gewenste rechte lijn. Slapen op je buik is niet aan te raden als je rugklachten hebt. Slaap je toch het liefst op je buik? Zorg dan voor een stevig matras zodat je onderrug niet te ver doorzakt. Op je rug slapen is overigens ook niet ideaal, omdat je dan je rug snel hol trekt. Kom jij toch alleen in dromenland in rugligging? Kies dan voor een wat dikkere en zachte matras, waardoor er minder spanning op je rug komt.

Een matras past bij jouw hoofdkussen

Een hoofdkussen zorgt ervoor dat jouw hoofd en nek goed ondersteund worden als je ligt te slapen. Wat belangrijk is dat je kussen bij je matras past zodat je van je hoofd tot je tenen zonder spanning in bed ligt.

De levensduur van een matras

Een goede matras gaat lang mee, maar niet eeuwig. De gemiddelde levensduur van een matras is ongeveer 10 jaar. Als jouw matras versleten raakt, is hij niet meer veerkrachtig en kan jou niet meer de juiste ondersteuning bieden en kun je last krijgen van je rug. Is dat bij jou het geval, dan is het tijd voor een nieuwe matras.

Andere oorzaken rugklachten

Rugklachten kunnen natuurlijk ook veroorzaakt worden door een verkeerde houding of veel zittend werk. Houden je rugklachten lang aan, dan kun je het beste een bezoek aan de huisarts of de fysiotherapeut brengen.

Heb jij rugklachten of ben jij op zoek naar een nieuwe matras waarop je kunt slapen zonder rugpijn? Maak dan een afspraak met Slapen Online. Slapen Online heeft veel ervaring met het adviseren van de juiste matras bij rugklachten en zal er alles aan doen om u een nachtrust zonder rugpijn te bezorgen.