Vind je ideale hoofdkussen in Alkmaar

Vind je ideale hoofdkussen in Alkmaar

Je kussen is de plek waar je iedere avond je hoofd alle rust geeft. Een goed hoofdkussen gaat drie tot vijf jaar mee en dan is het de hoogste tijd voor een nieuw exemplaar. Van de buitenkant ziet je kussen er nog lang goed uit, maar wist jij dat een kussen na drie jaar, twee keer zoveel weegt door al het vocht en huidschilfers die je elke nacht verliest? Oeps! Ga jij ook meteen op zoek naar een nieuw hoofdkussen in Alkmaar?

Het juiste kussen

Als je besloten hebt dat je toe bent aan een nieuw kussen ben je er helaas nog niet. Er zijn zoveel verschillende kussens dat je waarschijnlijk niet weet welke je moet kiezen. Voor een goede nachtrust is het van groot belang dat je op het juiste kussen slaapt. Welke bij jou past, hangt af van je wensen en je persoonlijke voorkeur.

Je kussen en je slaaphouding

Hoe lig jij in je bed? De meest ideale slaaphouding is op je zij. En als je het helemaal perfect wil doen, dan slaap je op je rechterzij. Zo belast je je hart namelijk het minst tijdens de nacht. Maar niemand is perfect en voor elke slaaphouding is een passend kussen. Zo zijn er kussens voor buik-, rug- en zijslapers. Als je last hebt van nekklachten zijn er ook speciale kussens met een neksteun. Belangrijk is dat het kussen ervoor zorgt dat je hoofd goed ondersteund wordt en het gat tussen je hoofd en je matras opgevuld wordt.

Verschillende materialen kussen

Kies jij voor een vulling van dons, latex, traagschuim, kapok, wol of voor een synthetische vulling? Elk materiaal heeft weer andere eigenschappen. Een synthetisch kussen is vormvast en anti-allergisch, terwijl een donzen kussen juist makkelijk vervormbaar is en zacht. Een traagschuim kussen vormt zich naar de vorm van je hoofd, nek en schouders en een latex kussen is vormvast. Transpireer je veel, dan is een kussen met wol of kapok ideaal omdat beide materialen vocht uitstekend opnemen. Kijk goed welk materiaal bij jou past.

Verschillende merken hoofdkussen in Alkmaar

Slapen Online heeft zeker een kussen dat aan jouw wensen voldoet. De experts van Slapen Online adviseren je graag over het kussen dat bij jou past. Je hebt de keuze uit bekende merken als Sleeptime, Outlast en Silvana. Zien je we jou binnenkort in de showroom in Alkmaar om een hoofdkussen te proberen?