Zó kies jij het juiste bed

Zó kies jij het juiste bed

Het is zover. Het bed waar je zolang met plezier op hebt geslapen is toe aan vervanging. Je besluit dat het tijd is voor een bed dat helemaal bij jou past en zorgt voor je welverdiende goede nachtrust. De zoektocht kan beginnen, maar hoe beslis je nu welk bed geschikt is voor jou? Frank van Slapen Online vertelt hoe hij samen met zijn klanten op zoek gaat naar het juiste bed.

ACTIE!
Vanaf 1.799,001.439,00

Een ledikant of een boxspring?

“De eerste keuze die je maakt is of je gaat voor een ledikant of een boxspring. De boxspring is de laatste tien jaar ongekend populair en het ledikant duidelijk minder. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring. Dat komt vooral door het grote aantal hotels dat boxsprings heeft. Mensen denken dan vaak: ‘Ik lag zo lekker in dat hotel, dat wil ik eigenlijk thuis ook wel.’”

Wat verwacht je van je bed?

“De volgende vraag is: wat verwacht je van je bed? Dus, hoe wil je dat je bed eruitziet, hoe wil je dat het aanvoelt? Wil je hoog instappen of juist wat lager? Vaak hebben de vrouwen al een compleet plaatje in hun hoofd van hoe het ideale bed inclusief aankleding eruit moet zien. Ik loop dan met de klant een rondje in de winkel langs alle bedden om te kijken wat ze wel of juist niet mooi vinden. Door de reacties van de klanten heb ik al snel een beeld van wat ik aan kan bieden aan de klant.”

Welke afmeting heb je nodig?

“Soms weet je al precies hoe groot je bed moet zijn. De afmeting van je bed wordt bepaald door de lengte van jou en je eventuele partner en natuurlijk de ruimte in je slaapkamer. De standaardregel bij een stel is: de lengte van de langste persoon plus 25 centimeter. Een groot bed van twee meter breed is heerlijk, maar daar moet je wel de ruimte voor hebben.“

Welk ligcomfort wil je?

“Een passende matras en eventuele topping zorgen voor het ligcomfort. Belangrijk bij het zoeken naar het gewenste ligcomfort is je lichaamsgewicht. Zwaardere mensen hebben een andere matras nodig dan lichtere mensen. Jij en je partner kunnen allebei een ander ligcomfort wensen en toch op dezelfde matras liggen, dat is allemaal mogelijk. Ook is het belangrijk om te weten of je rugklachten hebt, veel transpireert of het juist snel koud hebt. Al deze elementen neem ik mee om zo mijn klant de juiste matras te adviseren. Klanten kunnen ook altijd proef liggen op verschillende matrassen zodat ze kunnen kijken wat ze prettig vinden liggen. Zo kan ik meteen kijken of hun lighouding past bij de matras.”

Hoe moet je bed eruitzien?

“Als laatste kijk je naar het uiterlijk van het bed. Welke kleur past in je slaapkamer? Welke stof vind je mooi en wat is praktisch? Sommige mensen drinken graag een kopje koffie in bed. Dan is het wel prettig dat er een beschermlaagje op de stof zit voor als je een keer knoeit. En dan is er nog het hoofdbord. Wil je  een groot strak hoofdbord of juist een wat kleiner bord met bijvoorbeeld knopen? Wat voor pootjes wil je onder je bed? En dan heb je tegenwoordig nog een heleboel extra’s die je bed nog luxer en comfortabeler kunnen maken. Je kunt kiezen voor een elektrisch bed met draadloze afstandsbediening, een bed met ingebouwde verlichting en zelfs een bed met massagefunctie. Je kunt het zo gek niet bedenken.”

Koop je meteen of wacht je even?

“Sommige mensen gaan met alle informatie in hun hoofd naar huis en gaan daar rustig nadenken wat ze willen. Anderen hebben meteen het gevoel dat het goed zit en die besluiten: dit is het juiste bed en zo wil ik het! Vaak is het dan wel de vrouw die de knoop doorhakt.”

Wanneer wordt het bed geleverd?

“Als je een bed hebt gekocht, wordt het besteld bij de fabrikant. De levertijd van je bed is afhankelijk van het gekozen bed en de fabrikant. Ik bespreek de levertijd altijd duidelijk met de klant, zodat ze weten wanneer ze hun nieuwe aanwinst kunnen verwachten. Natuurlijk wordt het bed bij je thuis afgeleverd en gemonteerd zodat je heerlijk ontspannen in je nieuwe en perfecte bed kunt stappen.”

Ben jij ook toe aan een nieuw bed en ben je benieuwd wat het juiste bed is voor jou? Neem dan contact op met Slapen Online.