Zo maak jij jouw boxspring op maat

Zo maak jij jouw boxspring op maat

Het is tijd voor een nieuw bed en de keuze is gevallen op een boxspring. Een boxpring zorgt voor een goede nachtrust en is het pronkstuk in jouw slaapkamer. Je kunt kiezen voor een kant-en-klare boxspring, maar wist jij dat je je boxspring op maat samen kunt stellen? We vertellen je graag welke keuzemogelijkheden je hebt.

Afmeting

Een boxspring heb je in verschillende afmetingen. Hoe groot jouw boxspring moet zijn, hangt af van je lengte en die van je eventuele bedpartner en niet te vergeten de ruimte in je slaapkamer. De meest gangbare maat is 90×200 of 220 centimeter voor een 1-persoonsboxspring. Een 2-persoonsboxspring is twee 1-persoonsboxsprings aan elkaar gemaakt.

ACTIE!
Vanaf 1.249,001.149,00

Comfort

Welk comfort verwacht jij van je boxspring? Ben jij iemand die van luxe houdt en graag in bed leest en/of televisie kijkt, dan is het aan te raden om een elektrisch verstelbare boxspring te kiezen. Je kunt dan je hoofd- en voeteneind in hoogte verstellen. Vind jij deze extra luxe niet nodig, dan is een vlakke boxspring prima voor jou.

Matras

De juiste matras is heel belangrijk om fris en fruitig wakker te worden. De juiste matras is de matras die het beste bij jou en jouw slaapgewoontes past. Je kunt kiezen uit een polyethermatras, binnenveringmatras, pocketveringmaras, koudschuimmatras, traagschuimmatras of een latexmatras. De producteigenschappen van de matras bepalen welke matras bij jou past. Een extra optie is een topmatras. Dit is een dunne matras die bovenop je matras komt en zorgt voor extra ligcomfort. Een prettige eigenschap van een topper is ook dat je door de topmatras geen last hebt van de naad tussen twee losse matrassen.

Hoofd- en voetenbord

Wil je je boxspring helemaal afmaken, dan kies je voor een hoofd- en eventueel een voetenbord. Houd jij van een moderne strakke uitstraling, dan is een strak hoofdbord zonder toeters en bellen perfect voor jou. Ben je echter iemand die juist van wat meer details houdt, dan kies je voor een bord met knopen en stiksels. Het soort hoofdbord is heel bepalend voor de sfeer die jouw boxspring uitstraalt. Een hoofd- en voetenbord kun je laten maken in verschillende diktes en afmetingen.

Kleur en materiaal

Wat jouw lievelingskleur ook is, een boxspring in jouw favoriete kleur is mogelijk. Bedenk wel, dat de boxspring qua formaat duidelijk aanwezig is in je slaapkamer. Een felrode boxspring is geweldig, maar knalt er wel uit. Het is dus belangrijk om rekening te houden met de ruimte en het kleurenpalet in jouw slaappaleisje als je kiest voor de kleur van jouw boxspring. Een boxspring kun je laten bekleden met verschillende soorten stoffen.

Pootjes

Een boxspring staat op pootjes en het zal je niet verbazen, maar er zijn ook verschillende pootjes om uit te kiezen. Je hebt pootjes van chroom, aluminium of hout en elk pootje kun je weer in jouw favoriete vorm (strak, rond, sierlijk) laten uitvoeren. En natuurlijk is de hoogte van de pootjes belangrijk. Hoe hoger het pootje, hoe hoger je ’s avonds je bedje instapt en hoe makkelijker je met de stofzuiger of Swiffer kunt schoonmaken onder je bed.

Weet jij al hoe jouw boxspring eruit gaat zien? Slapen Online helpt je graag met het op maat samenstellen van jouw boxspring.